Teamdagen

Teamdagen

Een bijzondere ervaring als mens en als team. Door samen te werken met de paarden en met elkaar ontstaat een unieke (leer)ervaring.

Voor de teamdagen hebben wij verschillende opties, u kunt met alle mogelijkheden een dag samen stellen die geheel is toegespitst op de wensen en interesses van het team.
Koffie, thee en een versnapering is altijd bij de teamdag inbegrepen.  Eventueel kunnen wij ook een lunch, diner of hapjes/tapas verzorgen.


Optie 1 (praktisch): De kern van kwaliteit

Tijdsduur: minimaal een dagdeel (4 uur), maar leent zich ook goed voor een dagvullend programma.

Deze teamdag draait om de kwaliteiten van de teamleden en de kwaliteiten als team. De dag begint met het spelen van het kwaliteitenspel; een feelgood spel waarbij iedereen elkaar complimenten geeft. Na dit spel gaan we naar de paarden om als team verschillende opdrachten uit te voeren, er is daarbij onder ander aandacht voor de volgende vragen: Hoe zorg je dat je in jouw kwaliteit komt en blijft? En hoe kun je jouw kwaliteiten optimaal benutten? Hoe kunnen de kwaliteiten in jullie team elkaar versterken/aanvullen?


Optie 2: (praktisch): Grondwerk = teamwerk

Tijdsduur: minimaal 3 uur maar kan uitgebreid worden naar een dagdeel (4 uur) en leent zich ook goed voor een dagvullend programma.

In dit programma wordt door middel van praktische en uitdagende oefeningen met de paarden en met elkaar gewerkt aan het ontwikkelen en verbeteren van verschillende kwaliteiten. Door samen te werken als team ontstaat er een bijzondere en waardevolle leerervaring die veel inzicht kan bieden; welke positie en rol neem je in binnen het team en hoe voel je je hierbij? Hoe verloopt de samenwerking en de communicatie? Worden ieders kwaliteiten gezien en benut? Op deze dag ben je zowel als team als individueel praktisch en concreet bezig; hands-on met duidelijke, gekaderde oefeningen.


Optie 3 (spiritueel): Beter in balans

Tijdsduur: 2 uur, kan gecombineerd worden met optie 4 om zo tot een programma van een dagdeel (4 uur) te komen.

Workshop over in balans zijn; aarden, ervaren, voelen, zijn. Waar ligt jouw kracht en hoe kun je die optimaal benutten, wat brengt jou uit balans en wat helpt jou om weer in balans te komen? Wat is jouw kern, wat doet er voor jou echt toe en wat maakt jou tot jou. Door met de paarden te voelen en te ervaren gaan we deze thema’s verder verkennen. Hoe kom je als team in balans? En hoe zorg je ervoor dat iedereen vanuit zijn kern en kwaliteit binnen het team zijn plek kan en mag innemen?


Optie 4 (praktisch): Groeien in grenzen

Tijdsduur: 2 uur, kan gecombineerd worden met optie 3 om zo tot een programma van een dagdeel (4 uur) te komen.

Waar liggen jouw grenzen en hoe ga je daarmee om; hoe voel je een grens, wat gebeurt er als iemand over jouw grens heen gaat en hoe reageer je hierop? Door praktische oefeningen met de paarden en met elkaar verkennen we dit thema. Hoe wordt er binnen het team naar grenzen gekeken? Hoe bewaak jij in het werkveld op een juiste manier jouw grens? Hoe ga je op zo’n manier met grenzen om dat het team er sterker van wordt?