Pony Power voor Kids

Pony Power voor Kids

Sociale vaardigheidstraining voor kinderen in de basisschoolleeftijd

Praktisch, educatief en speels. Samen leren van elkaar en de pony’s.

Waarom sociale vaardigheden oefenen met pony’s?

  • Pony’s zijn altijd op zoek naar balans en harmonie in de kudde. Zodra je in hun leefruimte komt, word je onderdeel van de kudde en gaan ze hun best doen om jou ook in evenwicht met jezelf en de omgeving te krijgen.
  • Pony’s reageren op wat je écht voelt en prikken door “kunstjes en maskers” heen. In het contact met pony’s kom je niet ver met denken en beredeneren, je moet voelen, ervaren: wat er bij jezelf speelt, wat er bij de pony speelt en zoeken naar de rust, de interactie en de verbinding. Zonder (voor)oordeel.
  • Pony’s geven zo een échte basis om op een speelse manier te oefenen met sociale vaardigheden; ze reageren eerlijk en oprecht op wat je wel of niet doet.
  • Pony’s nodigen uit tot verbinding en interactie. Letterlijk in beweging zijn, zelf ontdekken, zelf samenwerken en zelf leren door voelen en doen.


Ik heb met veel plezier en enthousiasme de opleiding tot “Pony Power voor Kids coach” gevolgd en ben hier nu voor gecertificeerd. Het is prachtig om te zien en te ervaren hoeveel positieve “power” deze training geeft aan kinderen. Wij worden blij van de Pony Power voor Kids cursus en willen deze krachtige ervaring graag aan nog veel meer kinderen geven. In 5 bijeenkomsten en een terugkommiddag leren kinderen onder ander:

Zelfvertrouwen

vergroten van weerbaarheid

grenzen aangeven

samenwerken

positief gedrag

omgaan met emoties

sociale vaardigheden

 

Veel meer informatie is te vinden op Pony Power voor Kids